Clubul LIONS Oradea

 • Clubul LIONS Oradea

  Despre Lions

  Istoria centenară a Asociației Internaționale a Cluburilor Lions începe la data de 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, odată cu înființarea primului Club Lions, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones.
  • Membru fondator ONU
   Important de menţionat este faptul că Lions Clubs International devine, în 1954, membru fondator cu statut de ţară al Organizaţiei Naţiunilor Unite, reprezentanţii organizaţiei contribuind la întocmirea statutului a ceea ce avea să devină ulterior ONU. În semn de recunoaștere a acestei contribuții, anual la sediile ONU din New York şi Viena, se serbează ziua LIONS.

  • Cea mai mare organizatie de voluntariat
   În 2016, Asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări, având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.400.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 71 de cluburi în care activează peste 1.500 de membri.


  • Misiunea Cluburilor Lions
   Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

  Cele 77 de Cluburi ale Districtului 124 Lions Romania si cele 40 Cluburi ale Districtului Leo D124 Romania sunt raspandite pe intreaga suprafata a tarii, in toate orasele importante, iar cei 1609 membri Lions si cei 1044 membri Leo servesc neobosit atat comunitatile lor cat si societatea romaneasca, in ansamblu.

  Clubul LIONS Oradea a fost infiitat la 24.08.1998 si are in prezent 38 de membri:

  Maria Ardelean

  Horia Florin Ban

  Sorin Bibartan

  Sorin Florin Bot

  Ionel Bungau

  Radu Cărăban

  Ovidiu Codoban

  Rares Codrean

  Dan Aurelian Constantinescu

  Florian Dacin

  Radu Dacin

  Sorin Dan David

  Ovidiu Gavra

  Mircea Golea

  Claudia Jula

  Andrei Dorel Krausz

  Liviu Lupea

  Florin Maghiar

  Cristian Mihes

  Ioan Mintaş

  Arina Moș

  Dan Pantea

  Şerban Pantea

  Nelu Pascu Balaci

  Radu Pintea

  Marius Vlad Pop

  Mircea Ioachim Popescu

  Ioana-Adriana Puscas

  Claudia Radu

  Florian Radu

  Marius Rotar

  Marius Rus

  Ioan Sandor Mircea

  Manuel Seleș

  Darie Soproni

  Bill Taylor

  Adrian Ursu

  Florin-Valentin Zmaranda  LIONS ORADEA Indicatii de orientare
  Strada Primăriei, Oradea


  Misiunea Cluburilor Lions este crearea și menținerea unui spirit de comuniune între toți oamenii în privința ajutorului umanitar prin intermediul voluntariatului, prin implicarea în comunitate și prin cooperare la toate nivelele atat naționale cât și internaționale.In cadrul acestei asociatii se regăsesc oameni de diferite profesii, bărbați și femei uniți în prietenie și dorința de a ajuta. Lionismul militează pentru crearea și menținerea spiritului de înțelegere între toți oamenii indiferent de rasă, naționalitate, religie implicându-se prin voluntariat în comunitate, încurajând membrii în a-și servi comunitatea în mod dezinteresat, fără recompense materiale personale, prin cooperare la toate nivelele atât naționale cât și internaționale. Totodată, prin intermediul acestei asociații se urmărește promovarea și dezvoltarea relațiilor interumane, unirea membrilor prin legături de prietenie, de bună camaraderie pentru a putea răspunde devizei „We serve (Noi servim)”, fiecare membru Lions fiind devotat cauzei acestei mișcări punând totdeauna mai presus de trăirile și orgoliile personale, interesul și dezvoltarea comunității.
  Mesaje  Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
  Autentificati
  Verified by VISA MasterCard SecureCode
  powered by