Clubul LIONS Oradea

 • Clubul LIONS Oradea
  Crosul Lions "Inima de Leu"

  Scopul crosului "Inimă de Leu" organizat de LIONS CLUB ORADEA, alături de LIONS 22 ORADEA, este promovarea activității fizice la persoanele de toate vârstele având ca obiectiv reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare.

  Nu va fi competiție sportivă, ci o acțiune care să puncteze importanța alergării pentru sănătate. Nu va exista podium - Toți participanții vor argumenta prin exemplul lor un stil de viață sănătos și necesitatea sportului și a educației fizice pentru sănătate.
  De aceea, se vor respecta, în primul rând, măsurile de protecție sanitară: verificarea temperaturii la intrarea în incinta bazei, masca (cu excepția perioadei de alergare efectivă), păstrarea distanței față de ceilalți participanți, dezinfectarea mâinilor.

  Totodată, suntem nevoiți să limităm numărul categoriilor la trei (12 - 18 ani, 19 - 35 ani, + 35 ani).
  Participații vor trebui să se înscrie în prealabil - PÂNĂ CEL TÂRZIU SÂMBĂTĂ - 10 octombrie 2020, orele 10.00 - cu un mesaj privat pe pagina de FB a clubului nostru:
  NUME_Prenume_vârsta
  Doar cei care se vor înregistra în prealabil vor avea acces în baza sportivă pentru acest eveniment.
  Multumim pentru înțelegere!
  Motivatie:
  Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) demonstrează că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauza de mortalitate la nivel mondial.
  În prezent asistăm la o creștere alarmantă a inactivității fizice și a obezității, care alături de fumat, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și dislipidemia sunt principalii factori de risc pentru evenimentele cardiovasculare majore.
  Activitatea fizică s-a dovedit definitiv capabilă să reducă riscul bolilor cardiovasculare, iar la cei care au făcut o boală cardiovasculară, activitatea fizică poate ameliora simptomele și preveni apariția unor complicații ulterioare. Este dovedit că cei care prestează o activitate fizică cu o durată de peste 30 de minute/zi au o reducere cu 2/3 a riscului cardiovascular.
   

  Mesaje  Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
  Autentificati
  Verified by VISA MasterCard SecureCode
  powered by